Januari - februari 2005

Den 19 januari i Råhagen.
I vinter har det avverkats en del skog. Man har gallrat de planterade granarna på f d åkermarken samt gjort kalhygge mellan "Odlinga" och Agnsjön.
Sjön är isfri. Vattenståndet är ovanligt högt.
Den 2 februari cyklar jag till Prässebo för att se och dokumentera järnvägsbygget.
Här byggs den nya viadukten över vägen. I Prässebo arbetar omkring 70 personer med bygget. De flesta bor i husvagn under veckan.
Den nya sträckningen dras öster om Prässebo gamla station. Hela sträckan till Göteborg blir troligen inte klar förrän 2011.
Den 9 februari var jag i Råhagen för att ta hand om träden jag sågade ner i somras för att få fri sikt mot sjön. Nu hugger jag upp det till ved.
Här ligger mer träd.
Isen har lagt sig. Vattnet har sjunkit en del på senaste tiden.
Jag har dragit fram och kapat lite ved med kapsågen.
Här var åkermark in på 1960-talet, då man planterade skog. Nu har man gallrat här. Veden ligger kvar eftersom arbetet med transporten avbröts i samband med stormen den 8 januari. I bakgrunden syns ett äldre kalhygge.
Över helgen 12- 13 februari var Maj och jag i Råhagen. På lördagen använde jag min nya motorsåg för att kapa träden nere vid sjön.
Jag kapade i lagom längder för att dra fram veden för hand med cykelkärran. Jag lade in den i vagnboden där vedkapen finns.
På söndag var det snöoväder och jag kunde stå inomhus i lä och kapa veden. Det vita som syns är snöflingor.
Det snöade och blåste hela söndagen. Vi räknade med att få stanna till nästa dag, när snöplogen kört. Vi hade tur då inte strömmen gick.
Vy från huset mot sjön som är täckt av is.
På eftermiddagen kom snöplogen. Vi åkte då hem ganska snart för att vägen inte skulle driva igen. Snöandet fortsatte hela nästa dag.
Tillbaka